Törmäsin hetki sitten mielenkiintoiseen blogikirjoitukseen MTV3 -verkkosivuilla:
Miksi miehet ostavat seksiä
.

Oma suhtautumiseni asiaan yllätti. Luin kirjoituksessa eriteltyjä eri näkökulmia melkoisella mielenkiinnolla. Myös kirjoituksen otsikointi ja näkökulma kiinnosti. Miksi vain miehet ostavat seksiä, eivätkö naiset siis osta ollenkaan? Ja jos eivät osta, niin miksi eivät osta? Ja jos ostavat, niin miksi siitä ei puhuta?

Aina parisuhteessa eläneenä, en ole koskaan joutunut ymmärtämään tai vakavasti pohtimaan miksi ihmiset ostavat seksiä. Olen aina paheksunut asiaa syvästi. En hyväksy sitä vieläkään, mutta nyt yht'äkkiä huomasin tavallaan ymmärtäväni miksi näin tapahtuu. Samasta syystähän se tapahtuu, josta itse olen harrastanut irtosuhteita, tai seksiä ihmisten kanssa, joihin en ole erityisen kiintynyt, tai josta en kaipaa sen kummempaa kumppanuutta. Koska olen aikaisemmin paheksunut myös tätä käyttäytymistapaa, jota sittemmin olen itse kyennyt noudattamaan, olisiko mahdollista, että alkaisin tavalla tai toisella ymmärtää ihmisiä jotka ostavat seksiä. Voisinko ehkä itse ostaa seksiä? Hmmm... en usko. Tosin ajatusleikkinä sinänsä kiinnostava kysymys.

jatkoa seuraa...

Työpaikan mediaseurantaa kahlatessani eksyin sanomalehti Pohjalaisen sivuille, joilla oli uutinen taloustaantuman aiheuttamasta prostituoitujen myynnin kasvusta Moskovassa. Tässä tapauksessa myynnin kasvua eivät lisänneet seksin nälkäiset asiakkaat, vaan keskustelua kaipaavat asiakkaat. Miehet puhuvat ongelmistaan prostituoidulle. Olen kertakaikkisen hämmentynyt! Periaatteessa ihmettelen mikä näitä miehiä oikein vaivaa, mutta toisaalta kyllä empaattinen minussa ymmärtää asian ja säälii poloja.