1248948660_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puhuin töiden puutteessa pitkän puhelun ystävän kanssa. Vielä toukokuussa yksinäisyydessään vähän nuutuneen oloinen nainen oli kesälomallaan tavannut ihanan miehen. Ja vielä kummisetänsä illanvietossa, jonne oli mennyt kokkausavuksi. Pitkät katseet olivat poikineet välittömän yhteydenoton seuraavana päivänä ja suhde on nyt kukoistanut jo toista kuukautta. Tulin välittömästi hirveän uteliaaksi ja googlasin miehen nimen. Ryhdyin myös suunnittelemaan viikonloppua kotipuolessa. Pitäähän se miekkonen nähdä. Ystäväni oli innostunut esittelemään uuden rakkauden. Ehkä menenkin sunnuntaina käymään.

Ystäväni myönsi olevansa hirveän rakastunut. Se on ihanaa! Olen hurjan onnellinen uudesta suhteesta lähipiirissä!

Olenkin ehtinyt miettiä miksi tunnen aivan valtavan joukon erittäin viehättäviä, älykkäitä, hyvin koulutettuja ja persoonallisia nuoria naisia (itseni mukaan lukien), jotka ovat yksin. En nyt siis lue itseäni enää tähän ryhmään, koska seurustelen, mutta keväämmällä tämä ajatus oli vielä vahvasti mielessä. Hyvien naisten joukko ympärilläni tuntui varsin paljon massiivisemmalta kuin hyvien miesten. Ja ehdin siis pohtia, miksi nämä kaikki hyvät naiset eivät löydä yhtä hyvää, viehättävää ja älykästä kumppania. Miehet ovat niin usein joko itseään täynnä olevia juntteja tai tavalla tai toisella reppanoita.

Tulin usein siihen tulokseen, että aikaisemmin pariutumiseen ja vakiintumiseen panostaneet naiset ovat ehtineet varata kaikki hyvät kumppanit. Vain ressukat ja pleierit olivat jääneet jäljelle. Kumpikaan vaihtoehto ei fiksua naista kovin pitkään jaksa innostaa. Edellä mainitun ystäväni kanssa ehdimme kuitenkin pohtia, että toinen kierros on aina mahdollisuus. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ensimmäisen kerran vakiintuneiden liitot ja parisuhteet alkavat tietyssä iässä rakoilla, ja kun erot ovat yleisempiä kuin mikään, niin hyviäkin miehiä alkaa ennemmin tai myöhemmin vapautua uudelleen markkinoille. Kuulostaako kyyniseltä?

No, ystäväni tapauksessa kävi juuri näin. Hän oli siis oikeassa ja lausui kohtalonsa ennen kuin mistään ehti vielä olla aavistustakaan. Hyvä niin. Hän on ihana nainen ja ansaitsee onnen. Onnellinen se mies, joka hänet saa omakseen. :D